Menu restauracji pod Warszawą "Weranda"

 

PRZYSTAWKI ZIMNE 

Filet bałtyckiego śledzia z kwaśną śmietaną

i płatkami cebuli - 16 zł

Półmisek wędlin z hotelowej wędzarni domowymi marynatami - 18 zł

Pasztet z kaczki z domowymi marynatami

i marmoladą jabłkową - 16 zł

PRZYSTAWKI GORĄCE

Pierogi z mięsem - 18 zł 

Pierogi ruskie - 18 zł

Pierogi ze szpinakiem - 18 zł

Pielmieni - 18 zł

Kluski śląskie z sosem grzybowym - 18 zł

SAŁATKI

Sałatka podhalańska ze smażonym oscypkiem

i vinaigrette różanym - 22 zł

Wątróbki z patelni z chrupiącymi sałatami

i ciepłymi malinami - 18 zł

Sałatka Cezar z grillowanym filetem drobiowym,

grzankami i parmezanem - 26 zł

ZUPY

Rosół z domowym makaronem - 12 zł

                                                                                   Barszcz czerwony z pasztecikiem grzybowym - 12 zł                                                                           DANIA GŁÓWNE 

Domowe gołąbki z ziemniakami zapiekane

pod oscypkiem i surówką - 28 zł

Wiejska kaczka pieczona z jabłkami

i sosem śliwkowym z kardamonem - 38 zł

Marynowany w mleku kotlet schabowy z ziemniakami

i kapustą zasmażaną - 32 zł

Burger wołowy z frytkami i sałatką colesław - 28 zł

Pieczona pierś kurczaka z puree ze słodkiej marchwi

i chrupiącymi warzywami - 28 zł

Smażony filet suma marynowany w pomidorach na sałatce

ziemniaczanej z kiszonym ogórkiem - 38 zł

DESERY

Owoce sezonowe zapiekane pod koglem moglem

z lodami waniliowymi - 14 zł

Sernik wiedeński z owocami sezonowymi - 14 zł   

Menu dla Dzieci  

Rosół z makaronem - 9 zł
Spaghetti z masłem - 8 zł
Spaghetti z sosem bolognese - 12 zł
Pierogi z owocami sezonowymi 5szt - 10 zł
Naleśniki z białym serem - 10 zł
Sznycle z kurczaka z frytkami i surówką colesław --16 zł

 

 

 

 

 

 

Formularz Kontaktowy